PulpEye söker utvecklingsingenjör

Om PulpEye:

PulpEye är ett innovativt mätteknikföretag som fokuserar på online applikationer för pappers- och massaindustrin. Målet är att förse branschen med analys- och kontrollsystem i syfte att öka kvaliteten, sänka energiförbrukningen och öka effektiviteten.

PulpEye startade i liten skala men är idag, 20 år senare, världsledande inom mätutrustning för massaindustrin och tänker fortsätta att vara det. Därför behöver vi utöka vår utvecklingsgrupp och söker efter dig som vill arbeta som utvecklingsingenjör hos oss. Förutom intressant teknologi och tekniska utmaningar får du möjligheten att arbeta i ett välmående och familjärt företag att vara stolt över att tillhöra.

Vi jobbar med avancerade tekniker inom bland annat bildanalys, optisk design och spektroskopi för att möta de mättekniska behov som finns hos våra kunder. För att kunna ligga i framkant har vi ett nära samarbete med universitet, forskningsinstitut och det nätverk av företagskunder vi byggt upp under åren. Vår huvudprodukt PulpEye finns hos kunder i hela världen.

Dina arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör hos PulpEye tillhör du vårt team som utvecklar, underhåller och ibland även ger support till våra produkter. Du kommer att utveckla produkter för vår spetsteknik och vara en del i vår strävan att med teknik i framkant stärka våra kunders processer.

Arbetet sker i projektform och kan vara både interna utvecklingsprojekt och specialuppdrag direkt mot någon av våra kunder. Uppgifter som ingår är specificering/kravnedbrytning, implementering, testning/verifiering, dokumentation och skarp idrifttagning av de olika komponenter som kan ingå i en analysmodul eller mjukvara. Interaktion mellan mjukvara och hårdvara är en viktig del i våra utvecklingsprojekt. Det kan gälla helt nya produkter och tjänster eller förbättringar av redan befintliga.

Då PulpEyes produkter är unika kommer du arbeta nära utvecklingschefen och med en inskolning anpassad efter din erfarenhets- och kunskapsnivå. Du jobbar i huvudsak på plats hos PulpEye men resor till kunder, samarbetspartners och leverantörer förekommer.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken och vill utveckla ny teknik och har en förmåga att snabbt komma in i nya tekniska plattformar och programmeringsmetoder. Du har högskoleutbildning eller annan meriterande erfarenhet. Svenska är ett krav och då vi är ett internationellt företag krävs också goda kunskaper i engelska.

Du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Vidare ser vi att du har ett intresse för tekniska lösningar och att bidra till utvecklingen av den unika teknik som PulpEye levererar inom främst pappersmassaindustrin.

Erfarenhet av PLC:er och databaser, samt utveckling i verktygen Citect Scada, Visual Studio och CodeSys är meriterande, liksom programmeringsspråken C++ och C#. Meriterande är även om du har viss erfarenhet av el- och/eller mekanikkonstruktion.

Sista ansökningsdag:
Rekrytering sker löpande

Anställningsform:
Heltid

Placering:
Örnsköldsvik

Ansökan skickas till HR ansvarig Katarina Lundell

katarina.lundell@pulpeye.com