PulpEye söker utvecklingsingenjör

Vi är världsledande inom mätutrustning för massaindustrin och tänker fortsätta att vara det. Därförutökar vi vår utvecklingsgrupp och söker efter dig som vill arbeta som utvecklingsingenjör hos oss. Förutom moderna verktyg, intressant teknologi och tekniska utmaningar får du möjligheten att arbeta i ett välmående och familjärt företag att vara stolt över att tillhöra.

Vi jobbar med den senaste tekniken inom bland annat bildanalys, optisk design och spektroskopi för att möta de mättekniska behov som finns i framförallt pappers- och massaindustrin. För att kunna ligga i framkant har vi ett nära samarbete med universitet, forskningsinstitut och det nätverk av företagskunder vi byggt upp under åren. Vår huvudprodukt PulpEye finns hos kunder i hela världen.

Dina arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör hos PulpEye tillhör du vårt team som utvecklar, underhåller och supportar våra produkter. Du kommer att utveckla mjukvara för vår spetsteknik och vara en del i vår strävan att med teknik i framkant stärka våra kunders processer.

Arbetet sker i projektform och kan vara både interna utvecklingsprojekt och specialuppdrag direkt mot någon av våra kunder. Uppgifter som ingår är specificering, kodning, testning, dokumentation och skarp idrifttagning av de olika komponenter som kan ingå i en analysmodul eller mjukvara. Det kan gälla helt nya produkter och tjänster eller förbättringar av redan befintliga.

Då PulpEyes produkter är unika kommer du arbeta nära utvecklingschefen och med en inskolning anpassad efter din erfarenhets- och kunskapsnivå.

Du jobbar i huvudsak på kontoret men resor till kunder, samarbetspartners och leverantörer sker relativt frekvent.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken och vill utveckla ny teknik och har en förmåga att snabbt komma in i nya tekniska plattformar och programmeringsmetoder. Du har högskoleutbildning eller erfarenhet av processindustrin. Svenska är ett krav och då vi är ett internationellt företag krävs också goda kunskaper i engelska.

Vi utvecklar främst i Microsoft Visual Studio men andra miljöer förekommer också. Programmeringsspråket är i huvudsak C# och C++. Erfarenhet av SQL, Scada-programmering PLC-programmering och olika kommunikationslösningar är meriterande.

Du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Vidare ser vi att du har ett intresse för tekniska lösningar och att bidra till utvecklingen av den unika teknik som PulpEye levererar.

Sista ansökningsdag:
31 november

Anställningsform:
Heltid

Placering:
Örnsköldsvik

Urval:
Urval och intervjuer sker löpande, tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Om oss
PulpEye startade i liten skala men är idag, 17 år senare, världsledande inom mätteknik mot massa- och pappersindustrin. Bland övriga produkter kan nämnas ScanChip, flisdimensionsmätare, och DDA, Dynamic Drainage Analyzer.

Vid frågor om tjänsten kontakta:

Öjvind Sundvall+ 46 (0)70 618 63 02

Jill Forsberg +46 (0)70-618 63 87

Ansökan skickas till Öjvind Sundvall

ojvind.sundvall@pulpeye.com