Utvecklingschef

PulpEye söker ny utvecklingschef

PulpEye är ett innovativt mätteknikföretag som fokuserar på online applikationer för pappers- och massaindustrin. Målet är att förse branschen med analys- och kontrollsystem i syfte att öka kvaliteten, sänka energiförbrukningen och öka effektiviteten. PulpEye startade i liten skala men är idag, 20 år senare, världsledande inom mätutrustning för massaindustrin. Vi behöver utöka vår utvecklingsgrupp och söker efter dig som vill arbeta som utvecklingschef hos oss. Förutom intressant teknologi och tekniska utmaningar får du möjligheten att arbeta i ett välmående och familjärt företag att vara stolt över att tillhöra.

Vi jobbar med avancerade tekniker inom bland annat bildanalys, optisk design och spektroskopi för att möta de mättekniska behov som finns hos våra kunder. För att kunna ligga i framkant har vi ett nära samarbete med universitet, forskningsinstitut och det nätverk av företagskunder vi byggt upp under åren. Vår huvudprodukt PulpEye finns hos kunder i hela världen.

Dina arbetsuppgifter
Som utvecklingschef har du övergripande ansvar för vårt produktunderhåll, nyutveckling av nya produkter samt mjukvaru- och hårdvaruutveckling. I tjänsten ingår personalansvaret för en grupp utvecklare. Du kommer att ansvara för utveckling av framtidens produkter, för vår spetsteknik och vara en del i vår strävan att med teknik i framkant stärka våra kunders processer. Viktigt att du är en bra ledare som kan bygga ett team och samverka med våra övriga gruppchefer inom service och produktion.

Arbetet kan vara både i interna utvecklingsprojekt och specialuppdrag direkt mot någon av våra kunder. Interaktion mellan mjukvara, hårdvara och färdig applikation är viktiga delar i vårt utvecklingsarbete. Det kan gälla helt nya produkter och tjänster eller förbättringar av redan befintliga. Då PulpEyes produkter är unika kommer du att få en överlämning av nuvarande externa utvecklingschef och med en inskolning anpassad efter din erfarenhets- och kunskapsnivå. Du jobbar i huvudsak på plats hos PulpEye men resor till kunder, samarbetspartners och leverantörer sker relativt frekvent.

Din profil
Vi söker dig som är en dokumenterad och erfaren ledare gärna inom utvecklingsprojekt. Viktiga egenskaper är en ledare som antar utmaningar och kan bygga vidare på vårt utvecklingsteam. Du har högskoleutbildning eller annan meriterande erfarenhet. Svenska är ett krav och då vi är ett internationellt företag krävs också goda kunskaper i engelska.

Du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Vidare ser vi att du har ett intresse för tekniska lösningar och att bidra till utvecklingen av den unika teknik som PulpEye levererar inom främst pappersmassaindustrin.

Sista ansökningsdag:
Urval och intervjuer sker löpande

Vid frågor om tjänsten kontakta ojvind.sundvall@pulpeye.com eller 070-618 63 02

Ansökan skickas till HR ansvarig Katarina Lundell: katarina.lundell@pulpeye.com